Sunday, November 27, 2011

sukfac @ sukan fakulti...

salam semua.... hihihi... sory r lama x update blog ni... hukhukhuk... sebenarnye aku baru aje habis presentation final year project one... tu yg sibuk bebenor tu... hihihi... teruk gak aku kene tembak dgn panel lagi2 r dgn doktor abu masa present minggu pas...bole dia ckap "bole siap ke project awak ni dlm masa setahun??? awak tau x project awak ni standart level PHD"... huhuhu...aku pun pening bercampur sejuk time tu...hahaha... sejuk kot time tu... econ mak ai mengalahkan peti ais...hihihi...

ok2... sebenarnye entry kali ni aku nk cite sikit je pasal sukfac yg baru ni aku main... hihihi...  aku main hoki sebagai wakil dari FKEE dan alhamdulillah dapat gak silver madel. TAPI... sebenarnye aku pikir2 balik kelakar betul tau mcm mane aku bole terjebak tuk main sukfac kali ni... cite dia mcm gini...

hari jumaat, 18/11/2011...kol 9 something pagi, di perpustakaan fkee di Pekan...

sedang aku sibuk online mencari fakta2 yg bernas utk aku present lab report power electronic... tiba2 adie dtg dekat aku..."emon, kau nk main hoki tak utk sukfec ahad ni?"... aku masa tu bersama dgn pehe sorang lagi kawan aku terus mengangguk setuju... hihihi...ialah ingat kan dapat lah juga isi tempat kosong tuk rezeb2 kan....hihihi.... al-maklumlah aku dgn pehe ni dh 3 ke 4 tahun x pegang kayu hoki... last pegang pon mase tournament kat sekolah masing2 lu...  kisahnye adie panggil aku pehe ni main sebab tiba2 ada budak tahun satu tarik diri last minutes... xtau r ape kes...
ni gambar masa sebelum final... hihihi...


bersambung~~~

hari ahad, 20/11/2011... di padang hoki kuantan...

lebih kurang dlm kol 8 suku aku, pehe dan adie smpi di padang padang hoki dgn menaiki bus UMP... sampai2 aje aku pun berkenalan lah dgn team aku sendiri yakini FKEE... hahaha... kelakar r rase... tak training tak ape pon, sampai team sendiri pun baru nk berkenalan sedangkan jap g nk main dah.... hahaha...
hikhikhik.... itu piala pusingan besar milik FAKULTI KEJURUTERAAN ELEKTRIK & ELEKTRONIK... hihihi...
lepas tu time nk susun position... tup tup aku tau budak2 ni masuk nama aku dgn pehe ni dlm first team FKEE... aku dah nk ketawa dah... aku ckap dgn diorang sume yg kami ni dh 3,4 taun xpegang kayu hoki... diaorg ckap xpe... main aje... dah xde org ni... aku pon main aje r dgn pehe... kelakar2... huhu... dah lah main 6 sebelah aje... aku pun ingat main setengah padang hoki biasa aje... tapi hampeh... main full padang hoki...fuhhhh... memang menguji pernafasan aku betul r nk berlari atas bawah... hukhuk....
ni r team FKEE...


main punye main, lawan mekanikel, pas2 lawan awam,pas2 lawan kimia... sampai luke2... tau tau dah sampai akhir dah.... hahaha... aku pun x sangka... ALHAMDULILLAH!!! mungkin ni r rezeki nama nye... ialah dgn x training pape langsung... hanya berbekalkan pengalaman mase MUDE-MUDE dulu...kihkihkih... lau korang nk tau gak... aku sumbat satu gol antara 3 gol keseluruhan FKEE... hihihi... dan position aku op kos r top... position favorite time main muda-muda lu... 
ni lak ngah merehatkan badan jap tunggu game semi final... hihihi...


tapi ape kan daya...  kalah dgn FKM 2-0 masa final... aku dah xlarat sngt dah mase final tu... penat ooo... bukan mcm time muda-muda lu main... nafas mcm kuda... hihihi... lagi pun cuba korang bayangkan eh... lawan FKM  yg player dia sume budak MASUM smpi rezeb2 pun dak MASUM... team aku lak cume 3 org je dah MASUM... kire ok r tu kan... hihihi...
hehehehe...

huhuhuhu....

3 comments: