Monday, June 23, 2014

JaPaN LiFe (part two-spring season)

assalamualaikum semua... hehehe... konbawa!!!! (konbawa tu selamat petang dalam bahasa jepun kalau korang nak tahulah). So, today is Monday, dan aku rasa hampir satu dunia tak suke langsung dengan hari Isnin...kan kan kan....bagi aku lah... hari Isnin ni sama dengan hari untuk bekerja dengan tahap kemalasan yang amat tinggi sekali, dan jumaat adalah hari paling rajin untuk bekerja, sebab hari jumaat aku akan habiskan kerje aku laju-laju dan balik rumah on time, dengar yep, ON TIME untuk berehat berehat dan berehat (itu pon kalau boss tak suruh OT).

S0, honjitsu (honjitsu = hari ini dalam japan), hehehe...seperti yang dijanjikan dalam entry yang lepas, aku akan meng-update entry aku kali ini berkisahkan tentang musim bunga @ spring sesson di sini. Sini tu jepun lah yep kawan2...

untuk pengetahuan korang, benda yang paling special masa spring sesson kat jepun ialah jeng jeng jeng... BUNGA SAKURA... memang serius lawa , cantik, superb... dan seumpama dengannye lah... aku bersyukur sangat2 kepada ALLAH S.W.T sebab diberi kesempatan ni untuk melihat keindahan ciptaan NYA... sangat2 cantik ... aku pon tak sangka dapat tengok depan mata, pegang sendiri, hidu sendiri... untuk pengetahuan korang jugak, rakyat tempatan sini pon tertunggu-tunggu dan agak jakun juga dengan musim bunga sakura walaupon diaorng ni dapat jumpa tiap2 tahun. .. SO, apatah lagi kejakunan aku yang TAK PERNAH langsung tengok depan mata, memang bersyukur sangat2... ALHAMDULILLAH...

ini lak nama garden sakura dekat bandar fukushima, bandar yang aku duduk, tengok r betul2 nama dia,
aku nak taip panjang sangat... hehehe

sebenarnya, aku dengan rumate aku menapak untuk ke sini dari rumah, dalam 40 minit jugak lah jalan... hehehe...
nak naik bus xtau ... kan sesat barat lak nanti


peace yo!!!

berlatar belakangkan gunung-ganang yang cantik...

agak comel gak r jejantas dia ni... hehehe

ini r rupenye bunga sakura kalau dilihat dengan dekat


cantik kan, tengok pak cik jepun tu pon jakun g tengok bunga sakura... hehehe

untuk pengetahuan korang, bunga sakura ni hanya kembang mekar selama 2 minggu sahaja, dan lepas tu gugur semua dan daun pulak yang tumbuh selepas tu... so memang tak hairan lah, kalau rakyat tempatan sendiri sini pon jakun tunggu bunga ni mekar tiap2 tahun... hihihi...

ok lah... sekian sajelah untuk entry aku kali ni yup, mata pon dah ngantok, dari balik keje tadi syiok jek main dota 2 dgn kawan2 malaysia (serius rindu giler dengan housemate2 rumah sewe kat KL tu)... apa2 pon aku rasa sangat2 bersyukur untuk pengalaman yang sangat2 berharga ni... hope korang enjoy lah yep tengok gambar bunga sakura ni...
terima kasih YA ALLAH...
ALHAMDULILLAH!!!!

12 comments:

  1. seronoknya..sejuk mata tengok bunga sakura. best je org tu dah kat japan. :)

    ReplyDelete
  2. Subhanallah..cantiknya...bestnya kalau dapat menikmati pemandangan cantik camtu..:)

    ReplyDelete
  3. memang cantik kak sura... bersyukur sngt2 dpt tgk depan mata... saya pon xsangka rezeki saya sampai ke sini kak sura... syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. wahhh..cantiknyee bunga sakura.. anis memang suka bunga nie..huhuhu

    ReplyDelete
  5. waaaaa... bestnyeeee... nk g sane...

    ReplyDelete
  6. Cantikknyaaa! Akak baca entri ni sambil terngiang-ngiang lagu Sakura :)

    ReplyDelete
  7. bertuah korang dapat tengok sakura kat sana..pa2 pun good luck & salam ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 bertuah... alhamdulillah...

      Delete